onsdag den 1. august 2007

Skateboarding - Dinosaur Jr.

Om du kan lide deres musik eller ej, så er Dinosaur Jr. et band med stærke bånd til skateboarding. De har leveret cirka 30 lydspor til forskellige videoparter, og så har Alien Workshop lavet tre boards til bandets ære. Den oprindelige trio, der mere eller mindre splittede op i ´89, er tilbage med et nyt album.
Deres nye udgivelse hedder ”Beyond” og lyder som om, bandet aldrig tog en pause. Det er gammelt på den gode måde. De fortsætter i sporet fra ´89 med deres melodisk stenede klynkerock. Det er vel egentlig både godt og skidt. Godt fordi de gamle albums er fede – skidt fordi nogle af os allerede har hørt de selv samme albums til ørehudløshed. Det er jo heller ikke fordi, at bandet stoppede med at lave plader efter ´89. Forsangeren J. Mascis fortsatte som Dinosaur Jr. - nogle gange alene, andre gange sammen med andre, blandt andet den oprindelige trommeslager Murph. Det store er, at bassisten Lou Barlow har fundet sammen med de to andre gutter igen.
Bandet spillede blandt andet til Tampa Am 07 festen, og de turnerer i Staterne og Europa over sommeren, dog uden at komme til Danmark, men de gæster da Sverige, Norge og Tyskland.

Den legendariske weirdo-skater Neil Blender tegnede coveret til bandets album ”Without a Sound” fra 1994, og så har de som sagt leveret musik til omkring 30 videoparter. Slap Magazine skrev en artikel om bandet, hvor der er en liste over parterne. Læs den her: www.slapmagazine.com/new_site/issues/9_05/dinojr.
Det skal dog lige bemærkes, at de rent faktisk har lagt musik til mere skating end, hvad Slap nævner i artiklen. I Savannah Slamma III videoen har Dinosaur Jr. to numre med. Videoen dækker en streetkonkurrence i 1989, der hedder ”Savannah Slamma III”. Hosoi vandt, og han vandt også den første udgave af konkurrencen. Se han vinderløb fra den gang her: www.youtube.com/watch?v=ChMUqGau9hs.
Det er utroligt, hvordan den mand slipper godt af sted med at tage en trøje på, der ligner en krydsning mellem et forklæde og en hagesmæk. Hvem der havde hans karma (dengang). I Savannah Slamma III skater Pat Ngoho til nummeret ”Show me the way” i semifinalen. Titlen på sangen ansporer ham til at slutte sit løb af med et hang-ten G-turn. Ikke dårligt, men desværre ikke nok til en plads i finalen. Jeff Kendall når til gengæld top ti og dermed finalen, hvor han skater til nummeret ”Raisans”. Hans løb består af en del kickturns, to rock-n-rolls, masser af early-grabs, et par ollier, og han slutter af med at baile en no-comply i overtiden. En trickliste der ikke ville nå langt til en streetkonkurrence i dag. Der er sgu sket noget på de 18 år.
Bandet har rødder i skating af den gamle skole, og det understreges af, at ud af de tre Dinosaur Jr. boards fra Alien Workshop har det ene board mål og form fra en svunden tid, og det andet er et longboard. De tre nu genforenede bandmedlemmer nåede at lave tre albums sammen dengang, det var: ”Dinosaur”, ”You´re Living All Over Me” og ”Bug” – alle tre udgivelser er rigtigt fede og syrede. Du kan se og høre mere til bandet på deres hjemmeside: http://www.dinosaurjr.com/ og på deres Myspace: www.myspace.com/dinosaurjr.

Ingen kommentarer: